Peter Winnen Cycles

Dutch design, full carbon, bikes

Peter Winnen Cycles garantievoorwaarden

Posted on december 24, 2012

Onze garantievoorwaarden staan in de handleiding die bij elke fiets wordt meegeleverd. Tevens zijn hier de voorwaarden online te lezen.

Onderdelen van Campagnolo, Mavic, Ritchey, e.a.
Voor technische informatie, instructies kunt u terecht op de website(s) van de betreffende merken.

Onderhoud en gebruik van uw Carbon racefiets
Carbon is een bijzonder materiaal, waarmee geweldige producten kunnen worden vervaardigd. Maar het is ook een zeer kwetsbaar materiaal indien het verkeerd gebruikt wordt. Carbon dient altijd met de nodige extra zorg behandeld te worden. Bij alles wat u met uw fiets doet, dient u hiermee rekening te houden!

Gebruik
Bij het instellen van de hoogte van de zadelpen dient u naast de maximale hoogte ook rekening te houden met het maximale aanhaalmoment van de zadelpensluiting. Deze bedraagt bij carbon frames maximaal 10 Nm. Gebruik hiervoor bij voorkeur momentsleutel. Overschrijding van het maximum aanhaalmoment zal leiden tot onherstelbare schade aan het frame. Ook dient altijd gebruik te worden gemaakt van de originele zadelpensluiting. Deze is speciaal voor carbon frames ontwikkeld. Ook de positie van deze sluiting moet altijd zijn zoals wordt aangegeven op de sluiting zelf. Zie hieronder voor een grafische voorstelling. Raadpleeg bij twijfel altijd uw dealer! Schade aan carbon is namelijk vaak niet herstelbaar.

Er mag bij carbon geen vet worden gebruikt bij de montage van de zadelpen. Deze dient altijd schoon en vetvrij in het frame gemonteerd te worden. Wilt u een carbon-montagepasta gebruiken, dan adviseren wij de Tacx Dynamic Carbon montagepasta. Deze is speciaal voor carbon-componenten geschikt.

Fietstrainers
Volledige carbon frames zijn niet geschikt om in een “ergo/fietstrainer” (ook wel hometrainer genoemd) geklemd te worden! De frames zijn niet gebouwd om de krachten die op deze manier op de achtervork komen te verwerken.

Onderhoud
Gebruik nooit poets- of onderhoudsmiddelen waar oplosmiddelen in verwerkt zijn. Deze tasten de lak aan. Voorzie uw frame altijd van de nodige bescherming (bijvoorbeeld beschermingsstickers). Met name op de liggende achtervork is de kans op schade door een klapperende ketting altijd aanwezig. Maar ook schurende buitenkabels zorgen voor onherstelbare schade als deze door de lak heen schuren. Ook steenslag kan voor schade zorgen op met name de onderzijde van het frame.

Zorg ervoor dat u uw fiets altijd schoonmaakt na gebruik. Ook zweet bevat zouten die in de lak kunnen vreten!

Transport
Carbonbuizen zijn extreem dunwandig en beschadigen snel. Transport van uw fiets dient daarom altijd zeer zorgvuldig te gebeuren. Dakdragers zijn niet geschikt voor het transport van carbon fietsen, ook dragers die voorzien van een crankbevestiging zijn niet geschikt. Dragers die voorzien van klemmen voor het frame zijn ook niet geschikt. Carbon frames zijn namelijk niet gemaakt om op een bepaald punt vastgeklemd te worden. Daarvoor zijn ze te dunwandig. Het (te) hard aandraaien van een klem kan het frame doen barsten! Ook de schokken tijdens het rijden kan voor barsten zorgen. De beste manier voor het transport van carbonfietsen is plat achterin de auto (eventueel de wielen uitnemen). Zorg wel voor voldoende bescherming boven en onder de fiets (en plaats nooit iets bovenop de fiets).

Levensduur
Carbonframes zijn licht gebouwd om de beste performance mogelijk te maken. Hierdoor is de levensduur van carbon beperkt. Naar gelang het gebruik van het frame dient u hiermee rekening te houden. Bij zeer intensief gebruik dient u het frame naar verloop van tijd te vervangen.

Frame reparatie
Mocht uw carbon frame / vork na een valpartij of incident beschadigd raken, dan kunt u gebruik maken van onze reparatie-service. Wij zullen onderzoeken of en hoe u uw frame weer in nieuwstaat terug kunt brengen.