Welkom op de website van Peter Winnen Cycles

Peter Winnen Cycles is in 2012 gestart met de ontwikkeling en productie van zeer gevanceerde carbon race-fietsen.  Het resulaat is een drietal modellen. Het zijn de mooiste Nederlandse design racefietsen verkrijgbaar. Peter Winnen en André Lucassen zijn de oprichters van Peter Winnen Cycles. Het ontwerp is van David Winnen, de jongste zoon van Peter.
In 1981 debuteerde hij in de Ronde van Frankrijk en baarde opzien met een ritoverwinning naar Alpe d’Huez, een vijfde plaats in het eindklassement en de eerste plaats in het jongerenklassement. Het jaar daarna verbeterde hij zichzelf nog iets met een vierde plaats in de eindrangschikking en opnieuw ritwinst. Zijn beste prestatie leverde Winnen waarschijnlijk in 1983 toen hij, na aanvankelijk tegenvallend rijden in de Pyreneeën, sterk terugkwam in de Alpen met opnieuw winst op Alpe d’Huez. Zelfs de eindoverwinning kwam binnen zijn bereik.  Peter studeerde na zijn prof. carriere  aan de kunstacademie te Arnhem.  Momenteel is hij schrijver.
Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker.

kika-logo

 

 

 

 

Van iedere verkochte racefiets gaat een bedrag naar de stichting KiKa